MILIEU

Er zijn wel eens mensen die grappen dat de naam Strijbos een samenvoeging moet zijn van ‘strijdbaar’ en ‘bos’. Dat is natuurlijk niet zo, maar toch... het had zomaar gekund!
Want dat Strijbos Grafische Groep zich serieus hard maakt voor het milieu, staat als een paal boven water. Dat is niet iets van vandaag of gisteren, maar zit al vele jaren in de genen van de hele organisatie. Als kwaliteitsdrukker hebben we nu eenmaal een grote verantwoordelijkheid op milieugebied en die vindt u bij ons terug in alle onderdelen van het drukproces.

Milieu speelt in onze sector een belangrijke rol. Al vele jaren spant Strijbos zich in om maximale milieuwinst te halen, bijvoorbeeld door reducering in het gebruik van isopropylalcohol en andere chemische toevoegingsmiddelen, de recycling van schoonmaakmiddelen en de toepassing van milieuvriendelijkere materialen. We stellen alles in het werk om kwalitatief hoogwaardig drukwerk te maken met inkten en andere grondstoffen die zo min mogelijk milieubelastend zijn. 

 

Daarnaast investeren we permanent in nieuwe toepassingen en in recyclingtechnieken. En we streven ernaar CO2-neutraal te drukken door de CO2-emissie te beperken en te compenseren.